SBP 1150 WH SENCOR VÉRNYOMÁSMÉRŐ

Leírás

A Sencor SBP 1150WH felkaros vérnyomásmérő segítségével folyamatosan akár otthonában is ellenőrizheti vérnyomását. Az eszköz jól olvasható kijelzővel és nagy pontossággal méri a vérnyomást és a pulzusszámot. Méri a szisztolés és diasztolés vérnyomást és szívverést, illetve lehetőség van a magas vérnyomás grafikus megkülönböztetése (mérsékelt / közepes / erős hipertónia). A beépített memória az utolsó 199 mérést képes tárolni, elemcsere esetén az mentett adatok nem törlődnek.

MIT KELL TUDNI A VÉRNYOMÁSRÓL?

Mi a vérnyomás?
A  vérnyomás a  keringési rendszerben áramló vérnek az artériák falára kifejtett nyomása. A vérnyomás a szívciklus folyamán jellegzetesen és folyamatosan változik a  maximális (szisztolés) és a  minimális (diasztolés) értékek között. A  pillanatnyi vérnyomást sok tényező befolyásolja, például az aktív testmozgás, a  félelem vagy a düh, de hatással van rá a napszak is.
A vérnyomás a nap folyamán állandóan változik. Korán reggel, felkelés után megnő, majd a délelőtt során csökken. Délután ismét magasabb lesz, majd az esti órákban újból lecsökken. A  vérnyomás rövid idő alatt is megváltozhat, ezért az egymást követő mérések eredményei eltérhetnek egymástól.

Miért fontos otthon is mérni a vérnyomást?
Sok embernek az orvosi rendelőben magasabb a  vérnyomása, mint az otthoni körülmények között. Ennek az oka az úgynevezett „fehérköpeny szindróma”, amely a népesség körülbelül 15 %-t érinti.
Az otthon mért vérnyomásra nincs hatással a  „fehérköpeny szindróma”, ezért pontosabb információval szolgál az orvos részére a természetes tevékenységekhez kapcsolódó vérnyomásról.

A készülék megbízhatóságát és pontosságát egészségügyi szervezeteknél végzett szigorú tesztek bizonyítják!

Vérnyomásmérők belső memóriája

A belső memória mérete akkor mérvadó, ha huzamosabb ideig szeretné a vérnyomásának alakulását figyelni. A Sencor SBP 1150WH felkaros vérnyomásmérő 2 felhasználós kialakítású és akár 2x 199 mérési eredményt tud tárolni dátummal és időbélyeggel ellátva. Az elmentett adatok elemcsere esetén és megmaradnak. Az átlag funkció segítségével megtudhatja az utolsó 3 mérési eredmény átlagát.

Vérnyomásmérők fő eleme a mandzsetta

Felkaros vagy csuklós vérnyomásmérő esetén is kulcsfontosságú szerepe van. A rosszul kiválasztott mandzsetta pontatlan mérési eredményekhez vezethet. A Sencor SBP 1150WH vérnyomásmérő 22 és 42 cm közötti karméretre állítható be, továbbá automatikus felfújó és kieresztő funkcióval, valamint testmozgás érzékelővel lett felszerelve. A ComfortMe technológia biztosítja a kellemes mérést, kellemetlen nyomásérzet nélkül, a mérés pontosságát az MWI technológia garantálja.

Beépített kijelző számtalan információval

Az SBP 1150WH vérnyomásmérő beépített kijelzőjének mérete 70 x 82 mm. Ennek köszönhetően a mért adatok kényelmesen leolvashatóak, szinte mindenki számára. A készülék számos technikai figyelmeztető jelzést küldhet a felhasználó számára, mint a gyenge elemre történő felhívás. Lehetőség van automatikus hiba-diagnosztikára, amit az LCD kijelzőn követhet végig. A vérnyomásmérő automatikusan kikapcsol 1 perc tétlenség észlelése esetén. A készülék védett 12 mm-nél nagyobb átmérőjű szilárd tárgyak, valamint függőlegesen eső vízcseppek behatolása ellen.

Technikai információk:

  • Tápfeszültség: 4x 1,5V AAA elem (csomag tartalma) / USB-C csatlakozóval ellátva, így egyszerűen működtethető
  • Mérési tartomány: vérnyomás 57 – 255 mmHG, pulzus 40 – 199 szívverés/perc
  • Nyomás mérési pontosság: +/- 3 mmHG
  • Pulzus mérési pontosság: +/- 5%
  • Méret: 130 x 100 x 60 mm
  • Súly: 263 g (elemek nélkül)